A kormány csökkentse nulla százalékra az élelmiszerek jelenleg 27 százalékos áfáját! – szorgalmazta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

HIRDETÉS

A politikus azt mondta, „elfogadhatatlan és tarthatatlan”, hogy miközben az emberek számára lassan megfizethetetlen az alapvető élelmiszerek áfája, a kormány továbbra is nyerészkedik rajta, hiszen minél drágább az élelmiszer, annál több bevételhez jut az áfa révén a kormány.

Az európai infláció 2,5-szerese a magyar, de a kormány nem akar segíteni a legrászorultabbaknak; ha azt akarja a kormány, hogy ne szegényedjenek el a magyarok, a kormánynak be kell fejeznie a nyerészkedést, és nullára kell csökkenteni az élelmiszerek áfáját – tette hozzá Horváth Csaba, aki szerint a kabinetnek van eszköze az áfacsökkentéshez, hiszen „ez az ársapkák kormánya”.

Megismételte az MSZP javaslatát, hogy adjanak minden nyugdíjasnak az átlagnyugdíjnak megfelelő összeget, 205 ezer forintot 13. havi nyugdíjként.

Forrás: MTI

HIRDETÉS