Nógrád vármegyében az elmúlt négy napon egy halálos kimenetelű és kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

Rétság irányából Érsekvadkert felé közlekedett gépjárművel a 22-es számú főúton január 25-én reggel 6 órakor egy 26 éves férfi, amikor a balra ívelő kanyarból kihaladva az úttesten megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott közlekedő személygépkocsinak. A baleset következtében a 26 éves férfi a helyszínen életét vesztette, további négy személy megsérült.

Szirák belterületén közlekedett 2023. január 23-án a délelőtti órákban egy 51 éves férfi személygépkocsival Jobbágyi irányából Vanyarc felé, amikor a kanyarban az úttestről letért és a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Mátraszele irányába haladt a 2303-as számú úton január 24-én délután három óra körüli időben egy 42 éves személygépkocsivezető, amikor előzés során elütötte az előtte kerékpárral haladó nőt. A biciklis a baleset következtében megsérült.

Nógrád vármegyében az elmúlt négy napon további tíz anyagi káros baleset helyszínén és kettő ittas járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy mindig az időjárási-, látási- és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és elindulás előtt kapcsolják be a biztonsági öveket!

Ebben az időszakban is sok az úgynevezett pályaelhagyásos baleset. A leginkább útkanyarulatokban bekövetkező baleseteknél a jármű a forgalmi sávot elhagyva letér az útpályáról, vagy az út valamely tartozékának ütközik. Ezért kérjük a gépjárművezetőket, hogy ezeket az útszakaszokat mérsékelt sebességgel és körültekintéssel közelítsék meg, hiszen az ott megjelenő vízátfolyások, lefagyások és a nem megfelelő sebesség megválasztása miatt baleset következhet be.

Forrás: POLICE

HIRDETÉS