Az ügyészi indítvány szerinti tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék a 2021. évi salgótarjáni kettős gyilkosság vádlottját, az egyik gyilkosságot vele elkövető nő pedig tíz év börtönt kapott – közölte a Nógrád vármegyeiegyei Főügyészség hírportálunkal.

HIRDETÉS

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádiratával egyező első fokú ítélet szerint a két hajléktalan vádlott élettársként élt együtt Salgótarjánban egy híd alatt, ahol a 45 éves férfi 2021. január 11-én egy veszekedés után megvert, majd halálra késelt egy ugyancsak hajléktalan nőt.

A nyomozás során a férfi bevallott egy korábbi gyilkosságot is: 2020 őszén féltékenység miatt több szúrással megkéselt egy másik hajléktalant is, akit a vele lévő 49 éves élettársa is legalább két alkalommal megszúrt. A holttestet a nő egy közeli szemétkupacban rejtette el, majd az eset után külföldre menekült.

A Törvényszék a többszörösen büntetett előéletű, erőszakos visszaesőnek minősülő férfit a több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A nő emberölés bűntette miatt 10 év börtönt és 10 év közügyektől eltiltást kapott, feltételes szabadságra legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltése után bocsátható. A törvényszék a késeket elkobozta, és kötelezte a vádlottakat a 2.814.223 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlottak és a védőik azonban fellebbezést jelentettek be, így a jogerős döntést a Fővárosi Ítélőtábla fogja meghozni.

Forrás: Nógrád Vármegyeiegyei Főügyészség

HIRDETÉS