A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon négyen sérültek meg közúti közlekedési baleset során.

HIRDETÉS

 

Salgótarján, Salgó úton közlekedett Mátraszele irányába 2023. január 31-én a reggeli órákban egy 20 éves nő személygépkocsival, amikor a jármű visszapillantó tükrével nekiütközött az út jobb széléről az úttestre lelépő és azon áthaladni szándékozó gyalogos karjának. A baleset során a gyalogos megsérült.

Ugyanezen a napon a délelőtti órákban Ludányhalászi belterületén egy szemétszállító gépjármű és egy személygépkocsi ütközött össze, amely során ketten sérültek meg.

Nem sokkal később, a kora délutáni órákban haladt Bátonyterenyén, a Nemti úton egy 21 éves férfi gépkocsival, amikor nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt lassító járműnek. A balesetben az egyik sofőr megsérült.

A vármegye rendőrei az elmúlt öt napon további hat anyagi káros baleset helyszínén és öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárok betartása mellett fontos a követési távolság helyes megválasztása is! A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladótól tartsanak mindig akkora távolságot, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni járművükkel!

Kérjük továbbá a járművezetőket, hogy mindig az időjárási-, látási- és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és elindulás előtt kapcsolják be a biztonsági öveket!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: Police.hu

HIRDETÉS