Füst áramlott vissza egy családi ház kazánjának kéményéből hétfő délelőtt Salgótarjánban, a Kazinczy Ferenc úton.

HIRDETÉS

A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből a lerakódott kormot, majd az eredeti állapotok visszaállítása után megvizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik során kimutatták a lakásban a szén-monoxid jelenlétét. A lakók figyelmét felhívták, hogy ne használják a füstelvezetőt annak szakember általi felülvizsgálatáig. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei rekonstruálták a helyszínt, méréseik kimutatták a házban működő gázüzemű vízmelegítő közelében a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset során nem sérült meg senki.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében hétfőn késő este Kazáron, a József Attila úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a füstelvezetőt, amíg azt szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

HIRDETÉS

Kigyulladt egy kisteherautó motortere tegnap délután Nagyorosziban, a Fő úton. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a környéken tartózkodók tűzoltó készülékek segítségével eloltották a lángokat. Az egység áramtalanította a járművet, majd visszahűtötte a motorterét. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: NMKI