A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság területi és helyi szervei az elmúlt napokban összehangolt bűnügyi és közbiztonsági akciót hajtottak végre nyomozók és körzeti megbízottak bevonásával – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság hat rendőrkapitányságának illetékességi területén 2023. február elején bűnügyi és közbiztonsági akció megtartására került sor – a helyi szervek bűnügyi, és közrendvédelmi állományának bevonásával – a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, visszaszorítása, a bűncselekmények elkövetőinek felderítése, elfogása, büntetőeljárás alá vonása, valamint a már folyamatban lévő eljárások eredményes befejezése érdekében.

Munkatársaink az adott időszakban 71 elkövetőt fogtak el, állítottak elő és gyanúsítottak meg, amelyek közül 16 főt őrizetbe is vettek. 6 fő letartóztatásba került, 1 fővel szemben bűnügyi felügyeletet, míg másik 1 fővel szemben távoltartást rendelt el az illetékes bíróság. Az intézkedés sorozatban további 52 fő tanú kihallgatása történt meg és több esetben a bizonyítás érdekében a nyomozók szembesítéseket tartottak. Elfogatóparancs alapján 9 fő körözött személy elfogása történt meg.

Az összehangolt bűnügyi munka összesen 81 nyomozást érintett, amelyekben 45 helyszínen hajtottak végre kutatást a nyomozó szervek.

A realizálások során érintett vagyon elleni bűncselekményekben és azon túlmenően nyomozati cselekményeket és elfogásokat hajtottak végre jármű önkényes elvétele, kábítószer birtoklás, garázdaság, rongálás és személy elleni bűncselekmények elkövetése miatt elrendelt bűnügyekben is.

 

HIRDETÉS

A területi és helyi rendőri szervek célja, hogy az akció összehangolásával és ütemezésével a vármegye teljes területén egy időszakban realizálva foganatosítsanak nyomozati cselekményeket az eredményes felderítések, és az elkövetők elfogása érdekében.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a helyi rendőri szervek a jövőben tovább folytatják a bűnügyi és közbiztonsági akciók sorozatát, a vármegye közbiztonságának és a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése érdekében. Az intézkedéssorozat egyértelműen bizonyította, hogy a bűnügyi és rendészeti szervek összehangolt munkája együttesen jelentős eredményeket hozhat.

 

Forrás: POLICE