Nógrád vármegyében az elmúlt két napon öten sérültek meg közúti közlekedési balesetben – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

Egy 34 éves nő közlekedett személygépkocsival 2023. február 14-én reggel 9 óra körül a 2406-os számú úton Szurdokpüspöki irányába, amikor a jobbra ívelő kanyarban a járművel megcsúszott és az úttestről lehaladva fának csapódott. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Ugyanezen a napon 12 óra 20 perckor egy 48 éves nő haladt gépjárművel a 2106-os számú úton, Kálló irányából Verseg felé, amikor a kanyarban az úttestről lesodródott. A sofőr és utasa is megsérült a balesetben.

A 21-es számú főúton, Szurdokpüspöki település közelében egy 63 éves személygépkocsivezető közlekedett február 15-én 14 óra 30 perckor, amikor sávváltás során nekiütközött egy 48 éves nő által vezetett járműnek. A baleset során a 48 éves sofőr és utasa is megsérült.

Az elmúlt két napon az egyenruhások további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.

HIRDETÉS

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a közúti közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok megtartásával a balesetek nagy része elkerülhető. A balesetek megelőzése érdekében a járművek sebességét mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg és elindulás előtt mindig kapcsolják be a biztonsági övet!

Forrás: POLICE