A vármegye területén tartott közlekedésbiztonsági ellenőrzés során a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közlekedésbiztonsági akció keretén belül kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatának ellenőrzésére.

A szabálysértések felderítése és bizonyítása érdekében munkatársaink szolgálati gépjárművekben elhelyezett menetrögzítő és kézi kamerákat is alkalmaztak, valamint a levegőbe emelt drónnal is rögzítettek ilyen jellegű szabálysértéseket.

Az egy hetes célirányos ellenőrzés során az egyenruhások összesen 616 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, 572 járművezető és 44 utas nem kapcsolta be a biztonsági övét. A rendőrök 21 alkalommal intézkedtek a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt, míg pozitívan tapasztalták, hogy a motorkerékpárosok minden esetben viseltek bukósisakot.

Ne feledjék, csak egy mozdulat! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára!

…hogy mindenki hazaérjen!