Nógrád vármegye közútjain az elmúlt napokban hárman sérültek meg közúti balesetben – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

A 2-es számú főúton Nagyoroszi irányából Borsosberény felé haladt személygépkocsival egy 46 éves szlovák állampolgár 2023. február 23-án 23 óra körüli időben, amikor a menetiránya szerinti jobb oldali padkáról egy szarvas ugrott a jármű elé. A gépkocsi vezetője az ütközést elkerülni nem tudta, és a vadat elütötte. A baleset során betört szélvédő következtében a járművezető megsérült.

Egyházasgerge, Fő úton a faluközpont felől a 2206-os út felé közlekedett személygépkocsival egy 16 éves fiatal férfi február 25-én 20 óra 45 perckor, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette a jármű irányítása felett az uralmát, és jobbra lehaladva a patakba hajtva felborult. A sofőr a balesetben megsérült. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Somoskőújfalu, Ifjúság úton Salgóbánya irányából közlekedett személygépkocsival egy 19 éves férfi február 26-án 15 óra 40 perckor, amikor az előtte haladó jármű előzése során egy kapubejáróból tolatást végző gépkocsit észlelt. Ekkor a fiatal férfi jobbra irányította a járművét, azonban elvesztette uralmát felette és a bal oldalon szabályosan várakozó személygépkocsinak ütközött, majd azt további két másik járműnek tolta. A baleset következtében a fiatal sofőr megsérült, és négy jármű rongálódott meg.

HIRDETÉS

Az elmúlt négy napon a megye rendőrei további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A közúti közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok megtartásával a balesetek nagy része elkerülhető. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében vezessenek óvatosan, az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozásnak megfelelően!

Forrás: POLICE