A Szécsényi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 23 éves endrefalvai és egy 24 éves magyargéci lakos ellen – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A nyomozás adatai alapján a 23 éves férfi 2023. február 26-án délelőtt és február 27-én reggel 6 óra 30 perc közötti időben Endrefalva belterületén található családi ház elől, a nyitott állapotban hagyott gépjárművet a benne lévő indítókulccsal beindította, majd azzal a településről elhajtott. A terhelt a személygépkocsival közlekedve Karancsság belterületén felvette a 24 éves ismerősét, majd a járművel, azt felváltva vezetve közlekedtek Endrefalva és Cered települések között.

A rendőrök a kiadott körözvény alapján pár órán belül megállították a Salgótarjánban haladó gépkocsit, amit ekkor a 24 éves magyargéci lakos vezetett. Őt és a gépjárműben utasként tartózkodó 23 éves társát az egyenruhások elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében kéri a járművezetőket, hogy mindig zárják be a gépkocsi ajtóit, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki a járműből! Kérjük, hogy ne hagyjanak értéket az autóban, személyes irataikat és a jármű okmányait ne tartsák a gépkocsiban!

Forrás: POLICE