Szűk körű, ünnepség nélküli megemlékezést tartott a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

A megemlékezés Dr. Szikora Viktória tűzoltó főhadnagy ünnepi gondolataival kezdődött. Beszédében kitért a polgári védelem rendeltetésére és feladataira, emellett kiemelte az önkéntes mentőszervezetek jelentőségét, hogy a világ történéseire gyorsan reagáló magyar katasztrófavédelem, benne a polgári védelem a közbiztonság letéteményese.

Az ünnepi beszédet követően Seres Tibor tű. ezredes, igazgató és Antal István tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes koszorúzta meg az igazgatóság épületének homlokzatán elhelyezett emléktáblát. Utánuk Juhász László tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, Cser Tamás tűzoltó alezredes, a Területi Védelmi Bizottság titkárhelyettese és Faragó Sándor tűzoltó alezredes, a Nógrád Vármegyei Polgári Védelmi, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület elnöke helyeztek el koszorút.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről. Magyarországon, ezen a napon azok előtt az emberbaráti feladatok előtt tiszteleg a szakma, amelyekkel a lakosságot a háborús cselekedetektől, a katasztrófák következményeitől óvják meg.

hirdetés

Kép: Szeles Péter tű. alezredes

 

Forrás: NMKI