A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2-es számú főúton a diósjenői elágazó közelében balesetmegelőzési célzattal került kihelyezésre 2021. októberében egy életnagyságú rendőr sziluett tábla. Az érintett útszakaszon az egyenruhás rendőrt ábrázoló makett előtt egy 60 km/h sebesség korlátozó jelzőtábla inti lassabb haladásra az arra közlekedőket. Azonban sem a jelzőtábla által jelölt sebességhatár, sem a rendőrmakett nem tartotta vissza a sebesség túllépésétől azt a sofőrt, aki 2023. március 2-án reggel 8 óra 48 perckor arra közlekedett. Ám a meglepetés csak ekkor jött, ugyanis a sofőr az egyenruhás sziluett mellett elhaladva, nem messze attól, valódi rendőrökkel találta magát szemben, akik éppen sebességet mértek. A mérőműszer adatai szerint a jármű vezetője a megengedett 60 km/h sebességet túllépve 104 km/h-val közlekedett.

A rendőrök a sofőrrel szemben 60.000 forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás, mint szabályszegés kiemelten balesetveszélyes, ezért kérünk minden járművezetőt, hogy a szabályokat és a sebességhatárokat betartva közlekedjenek.

Forrás: POLICE