A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 38 éves bátonyterenyei férfi letartóztatását, aki háromszor törte fel egy csomagküldő szolgálat lemezszekrényét – közölte a Nógrád Vármegyeiegyei Főügyészség hírportálunkal.

HIRDETÉS

A férfi 2023 januárjának vége és február közepe között három alkalommal törte fel az egyik csomagküldő szolgálat csomagküldésre és csomagátvételre szolgáló lemezszekrényét Bátonyterenyén.

Január 26-án éjjel – miközben egy fiatalkorú társa figyelt – két üres fiókot feszített fel, a tartószerkezetet is megrongálva, majd február 13-án éjjel újabb két fiókot tört fel, azokból egy-egy utánvétes csomagot eltulajdonítva.

Legnagyobb zsákmányát három nappal később, február 16-án éjjel szerezte, amikor a csomagautomata összesen hat fiókját rongálta meg és feszítette fel, majd azokból eltulajdonította a bennük talált csomagokat.

A rongálási cselekmények összesen több mint 2 millió forintos kárt okoztak a csomagküldő szolgálatnak, a 11 sértettnek okozott lopási kár 800 és 32.700 forint közötti volt.

A férfi hajléktalan, egy lakatlan bátonyterenyei ingatlanban fogták el. Többször volt büntetve, legutóbb 2019-ben a bíróság lopás miatt, mint többszörös visszaesőt ítélte felfüggesztett szabadságvesztésre. Mostani cselekményei üzletszerűnek minősülnek.

Az ügyészség a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta letartóztatását, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt.

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség