A projekt keretében, a Nógrád Vármegyei Magyarnándor Község Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő orvosi rendelő épületének korszerűsítése tetőszerkezeti felújítása, illetve a csapadékvíz korszerű elvezetési rendszerének kiépítése valósul meg. A projekt forrását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja – közölte a Nógrád24.hu-val Haralambeasz Zsuzsanna a Nyugat-Nógrád Térségfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló, egészségügyi infrastruktúra fejlesztését célzó projekt keretében Magyarnándorban az egészségügyi alapellátási rendszer infrastruktúráját képező rossz állapotú, fejlesztést igénylő orvosi rendelőnek, iskola-egészségügyi rendelőnek és védőnői ellátásnak is helyt adó épület felújítása valósul meg.

Az orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítés, színvonalának javítását, az elmaradott térség lakosságának számára a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza.

Mint egészségügyi infrastrukturális beruházás a lakosság egészségben eltöltött életéveinek a növekedését, a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását, valamint az erőforrások koncentrálásával az egészségügyi alapellátással kapcsolatban álló, többi ágazathoz tartozó közszolgáltatásokkal való hatékonyabb együttműködést, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segítik elő.

HIRDETÉS

A kedvezményezett neve: Magyarnándor Község Önkormányzata
A projekt címe: Orvosi rendelő felújítása Magyarnándorban
A szerződött támogatás összege: 45 000 000 Ft
A támogatás mértéke %-ban: 100
A megvalósulás helyszíne: 2694 Magyarnándor, Kossuth Lajos út 2 63/2 hrsz.
A projekt tervezett befejezése: 2025.07.31.
A Felhívás megnevezése: TOP_Plusz-3.3.2-21 – Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra
fejlesztése
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-NG1-2022-0001

 

Fotó: Wikipédia