Nógrád vármegye útjain az elmúlt egy hét folyamán öten sérültek meg közlekedési balesetben.

 

Litke belterületén, Szécsény felé közlekedett 2023. március 16-án a késő esti órákban egy 19 éves férfi személygépkocsival, amikor a jobbra ívelő kanyarban az úttestről az árokba lehaladt és felborult. A balesetben a sofőr megsérült.

Szécsény felé közlekedett a 22-es számú főúton személygépkocsival 2023. március 17-én a délelőtti órákban egy 52 éves férfi, amikor Csókáspuszta külterületén az „Előzni tilos!” közúti jelzőtábla ellenére átlépte a záróvonalat és összeütközött a Kishartyán irányából közlekedő gépjárművel. A baleset következtében az 52 éves férfi és a másik járműben tartózkodó utas megsérült.

Az elmúlt egy hétben a vármegye rendőrei további egy személyi sérüléssel járó és kilenc anyagi káros baleset helyszínén valamint hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek bekövetkezésében sok esetben játszik szerepet a közlekedési szabályok be nem tartásán kívül a kapkodás és a figyelmetlenség is. Ne feledjék, odafigyelő, jogkövető és körültekintő magatartással a balesetek megelőzhetőek!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: Police.hu