Sikeresen rajtolt a vármegyeszékhely egyik általános iskolájában az új közlekedésbiztonsági projekt – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balesetmegelőzési előadója 2023. március 22-én a Salgótarjáni Kodály Zoltán Tagiskola első évfolyamos tanulói részére tartotta meg a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” elnevezésű program első foglalkozásait.

A felmenő rendszerű balesetmegelőzési projekt célja, hogy a diákok az általános iskola első osztályától kezdődően a korosztályukra és életkori sajátosságaikra figyelemmel ismerkedjenek meg a közlekedési szabályokkal. A program oktatási módszerének lényege továbbá, hogy a rendőrség munkatársa és a pedagógus közösen, egymásra épülő jelleggel oktatják a közlekedési ismereteket a tanulóknak.

HIRDETÉS

A két első évfolyamos osztály részére megtartott „KEVE” tanórákon a gyerekek interaktív módon, zenés, játékos formában ismerkedtek meg a közlekedési alapfogalmakkal és a gyalogos közlekedés szabályaival. Gyakorolták a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő szabályos és biztonságos áthaladást, valamint színezőkön keresztül ismerkedtek meg a közúti jelzőtáblákkal és azok jelentésével. Az előadás során a gyermekek elmondták, hogy a legtöbb tanulót a szüleik személygépkocsival szállítják az iskolába, így a szakember a gyermekek részére elmagyarázta a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságát és jelentőségét.

A tanórák végén a gyerekek az aktív részvételért nemcsak dicséretet kaptak, hanem névre szóló, ajándék „KEVE” mappát és foglalkoztató lapokat is átvehettek a rendőr-főkapitányság munkatársától.

Forrás: POLICE