Idén is megrendezi a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a nagysikerű családi vetélkedőt.

„A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. A közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét célszerű egyidejűleg ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére.”

Tizenkét évvel ezelőtt ez a gondolat hívta életre a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez támogatói partnerek közreműködésével.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a területi döntőt 2023. június 3-án 9 órától rendezi meg Salgótarján, Erdész út 26. szám alatt a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontban.

A versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. Egy család csak egy területi versenyen vehet részt.

HIRDETÉS

Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, hiszen a jó hangulatú vetélkedőn értékes nyereményekért mérhetik össze közlekedési ismereteiket és ügyességüket a családok, a győztes család pedig elnyeri a lehetőségét annak, hogy képviselhesse vármegyénket az országos döntőn, amelynek fődíja egy Škoda Fabia modell lesz

A családi vetélkedő országos döntője az ORFK-OBB szervezésében kerül megrendezésre 2023. szeptember 8-10. között, ahol a családok, tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket. A főnyereményt bármely család megnyerheti, amely ismeri, és megfelelően alkalmazni tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

A szervezők díjazzák a legeredményesebb iskolát is! Azon iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, akár 500.000 Ft értékű iskolaszert nyerhetnek!

A vetélkedővel kapcsolatos pontos információk a https://www.kozlekedikacsalad.hu/?fbclid=IwAR3DcluryJwuh6rbOebwqTP_XSwJx0CCJlgr0w1z72DOvoJAwff3hkcz9FY oldalon találhatók, ahol már regisztrálni lehet a játékra.