Tizenkét segélykérés érkezett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a hétvége során. Háromszor tévesen riasztották tűzoltóinkat, két esetben pedig a hivatásos egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók felszámolták a káresetet. Vármegyénk tűzoltóinak hat tűzeset és egy műszaki mentés során kellet beavatkozniuk.

Szombat délelőtt Bercelen, a Szent István úton egy családi ház tíz négyzetméteres melléképületének tetőszerkezete gyulladt ki. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

A délutáni órákban Márkházán, a Rákóczi úton növényi hulladékot égettek egy telken. A lángok átterjedtek a szomszéd telekre, ahol felhalmozott tűzifa, raklapok és egy pótkocsi is kigyulladt. A lángokat a pásztói hivatásos tűzoltók fékezték meg, megmentve ezzel további három pótkocsit, amelyeket szintén veszélyeztetett a tűz.

Vasárnap délután két személyautó ütközött össze a 22-es főút 14-es kilométerszelvényénél, Dejtár közelében. Az ütközés hatására az egyik gépjármű az árokba sodródott. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, a másik autó áramtalanítására nem volt szükség. A balesetben öt ember volt érintett, mindannyian saját erejükből el tudták hagyni a járműveket. Az áramtalanítás után az egység a forgalom irányításában segédkezett, valamint a helyszínt biztosította.

Két esetben kellet beavatkozniuk a hétvége során szabadtéri tüzeknél vármegyénk tűzoltóinak. Szombaton Nagylóc külterületén égett a nádas összesen körülbelül nyolcezer négyzetméteres területen. Vasárnap a 21-es főút mellett, Pásztó közelében kapott lángra a száraz fű megközelítőleg háromszáz négyzetméteren. Az előbbi helyszínen a szécsényi hivatásos tűzoltók valamint a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei, utóbbi helyszínen a pásztói hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Fotók: Sáfrány Szilárd tű. főtörzsőrmester; Pásztó HTP ; Balassagyarmat HTP

Forrás:Nograd24.hu/NMKI