Magyarországon minden második Nőt érint valamilyen pajzsmirigy, hormonális, autoimmun vagy daganatos megbetegedés. Ezek csak részlegesen, későn vagy egyáltalán nincsenek diagnosztizálva. Ennek a fontoságára hívja fel a figyelmet a Fóti-Fonó által szervezett esemény, amely május 6, szombat, 14 órakor kezdődik a Hotel Memories Budapest – Rumbach Space Events&Conferences rendezvénytermében. Ennek a rendezvénynek az apropójából beszélgettünk Jónás Mónikával a Fóti-Fonóról, valamint az általa szervezett rendezvényről.

A Fóti-Fonó missziója

Elöljáróban annyit szeretnék elmondani mielőtt a részletekre kitérek, hogy egy nagyon friss dologról van még szó – kezdi a beszélgetést Jónás Mónika a Fóti-Fonó megálmodója.

A Fóti-Fonó misszióját a lelkem hívta életre, tavaly Októberben. Évek óta munkálkodott bennem, hogy nincs egy olyan hely, ahova Nőként elvonulhatnék pár órára, ahol érzelmi, értelmi és erkölcsi töltődésben lehet részem.

A régi időkben a Nők a fonókban gyűltek össze és beszélték ki a mindennapi gondolataikat, problémáikat. A mai felgyorsult és modern hétköznapokból kiveszett a valódi kapcsolódás,a Nők egymás iránti bizalma, a hit, hogy igenis vállalhatják önmagukat és kérhetnek segítséget. Ez indított el engem azon az úton, hogy én a régi időket visszahozva, de egy modern köntösben, újra életre keltsem a Nők számára a fonót. Így a Fóti-Fonó mottója 3 egyszerű szó lett, ami a test, lélek, szellem. Igazi szívcél ez számomra, hogy a Nőket újra megtanítsuk egymás felé őszintén, elvárások, megítélés és ítélkezés nélkül nyitni.Szeretném, ha a Nők újra megtanulhatnák,akár több generációban együtt, hogyan lehet szégyen, félelmek és megfelelés nélkül, szabadon megélni a nőiességüket. Megadni nekik a teret, hogy megismerjék és bátran felvállalják önmagukat, megmutatni nekik, hogyan cserélhetnek bármilyen szakmai, magánéleti, szabadidős tevékenységi tapasztalatot.Meg szeretném adni a Nőknek a lehetőséget, hogy elszakadjanak a rohanó hétköznapokból, letegyék a terheiket, akár megoldást találjanak rájuk és bele merjenek ereszkedni a jelen pillanatba.Bátorságot, örömet, kreativitást, bizalmat és tudatosságot szeretnék adni a Fonóban, a Fonó által.

Fontosnak tartom és egyben kritérium is, hogy nincs mögötte semmilyen termék, sem hálózat. A Fonó politika és vallás mentes.

A Fóti-Fonóban volt már nyílt nap, kézműves workshopok, Club esték, szabadidős programok, kisebb utazós kirándulások is. Havonta 3 este van Club estünk, ahova lehet jelentkezni, ennek egy minimális havi költsége van. Ilyenkor a Nők, felszabadultan, önmaguk lehetnek, nevethetnek, beszélhetnek, kikapcsolhatnak, töltődhetnek.

Ezt a videót, azért készítettük Januárban, hogy átadhassuk vele a Fóti-Fonó életérzését. Azóta már több ráncfelvarráson átesett a Fonó az igényekhez mérten.

A Fóti-Fonó TikTok videóját itt nézheted meg!

Szeretném felhívni a Nők figyelmét, arra az öngondoskodásra és egyéni felelősségvállalásra, ami a szűrővizsgálatokat illeti. Mindezt teszem a saját megélt tapasztalataim alapján .

Mivel genetikailag nagyobb kockázattal rendelkezem a daganatos megbetegedéseket illetően és sajnos ennek következtében vesztettem el a saját unokahúgom, kötelezettségemnek érzem felhívni a Nők figyelmét a szűrővizsgálatokra és a testünket érintő tudatosságra is.

Beszéljünk! Tabuk nélkül a menopauzáról orvosokkal

Magyarországon minden második Nőt érint valamilyen pajzsmirigy, hormonális, autoimmun vagy daganatos megbetegedés. Ezek csak részlegesen, későn vagy egyáltalán nincsenek diagnosztizálva.

Mára már civilizációs betegséggé vált az, ami a világ legtermészetesebb dolga volt a gyermekáldás. Magyarországon sajnos már minden 3. Nő vagy Férfi küzd valamilyen fajta meddőségi problémával.

A rendezvény célja többek között az is, hogy mint egy PCOS, mióma, szarkóma, endometriózis, karcinómák, prosztata elváltozások, melyek felerősítik és meggyorsítják a korai klimaxot, időben a megfelelő szűrővizsgálatokkal és más diagnosztikai eljárással, megelőzhetőek legyenek. Ezeknek a betegségeknek a következtében elveszítjük a szexualitás iránti vágyat, sérül az intimitás, mely testi-lelki és párkapcsolati problémákhoz vezet. Mivel erre nincs kész orvosi protokoll csomag és a misszióm a Nők női egészségmegőrzése, megszerveztem egy eseményt erre a célra,a következő szakorvosok bevonásával.

Az esemény szakértői

Szexuál szakpszichológus : Dr. Hevesi Krisztina Egyetemi Adjunktus, ELTE PPK PI, Sport-, Egészségfejlesztő

Mentálhigiéniás Szakember : Feller Adrienne
Szépség-, és Aromaterapeuta tanár, az ADRIENNE FELLER és PANAROM márka alapítója és kreátora

Szülész-Nőgyógyász, Termékenységi Specialista: Dr. Vörös Anna

Radiológus szakorvos : Dr. Bata Pál

Endokrinológus, Belgyógyász : Dr. Speer Gábor

Daganat sebész, Nőgyógyász: Dr. Fábián Tamás

Sebész, Plasztikai Sebész : Dr. Tizedes György

Holisztikus Gyógyító, Gyógymasszőr, Fascia Specialista : Kobolák Melinda

Gyógymasszőr : Filóci Mihály

Mentálhigiénés Segítő: Katona Zoltán

Szexuális trauma feldolgozás, Gyászfolyamatok támogatása, Orgazmus coaching : Steigler Girisha Andrea

Helyszín: Hotel Memories Budapest – Rumbach Space Events&Conferences

Időpont: május 6, szombat, 14 órától 20 óráig tart

A jegy ára tartalmazza az orvosokkal való konzultációt, biorezonancia állapotfelmérést, a korlátlan ital- és teasütemény fogyasztást, valamint a promóciós ajándékcsomagot.

Jegyvásárláshoz kattints ide!

 

AZ ESEMÉNY SZPONZORAI:

Panarom & Adrienne Feller

KikapcsolLak szálláshely

Rienne ékszer

Sziszolive – Myeatrend

Helpee

Formagic- Szentendre

Futureal Orosháza

HOMING Magyarország

Testtartásjavítás másképp

SzonjArt Élet-Tér

 

KIÁLLÍTÓK:

Sziszó – Myeatrend
SEJTMENTŐK – Duna Kata & Duna Eszter
HOMING Magyarország
Steigler Girisha Andrea – Szexuális trauma feldolgozás,
Gyászfolyamatok támogatása, Orgazmus coaching

Az esemény promóciója párhuzamosan fut TikTokon, Youtube-on, Instagramon, Facebookon és a JEGY.HU-n is egyaránt. A rendezvény célja, hogy sem Nőknek, sem Férfiaknak ne legyen tabu téma a saját testük, az egészségük és annak bármilyen formájú változása. Szeretném, ha minél több emberhez eljutna az üzenetem: Fontos a szűrővizsgálat, sőt, életet menthet. A testünk változik, ahogy a korunk is, de rajtunk áll merünk-e szembenézni vele és a minőségi életet választjuk-e, ha pedig a válasz igen, beszéljünk róla tabuk nélkül! A változás nem kell, hogy fájdalmas és megterhelő legyen. Hiszem, hogyha nyíltan és őszintén beszélünk róla, mindannyiunknak könnyebb lehet.

Ez a kezdeményezés nem áll meg itt, a jelenlegi orvos csapattal egyeztetve, további szakorvosok bevonásával egészülünk ki, Szeptember 9-én folytatódik a rendezvény.

Forrás: Foti-Fonó/ NÓGRÁD24.hu