A Nógrád Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint múlt vasárnap több késszúrással és ásóval a fejére mért ütésekkel megölte ismerősét – közölte a Nógrád Vármegyeiegyei Főügyészség hírportálunkal. 

A megalapozott gyanú szerint a 34 éves gyanúsított 2023. április 23-án dél körül Bujákon, a temető melletti erdőben vele egyidős ismerősét egy éles heggyel bíró eszközzel testszerte többször megszúrta, majd egy ásóval fejen ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette, holttestét a gyanúsított a cselekményt követően elásta.

A férfivel szemben a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amely bűncselekményt a törvény öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A gyanúsított a bűncselekményt kihallgatása során beismerte.

A vármegyei főügyészség a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény gyanúsítottjának letartóztatását a jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítványozta.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészségi indítvánnyal egyezően a gyanúsított letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra, 2023. május 28. napjáig elrendelte. A végzést a gyanúsított és az ügyész is tudomásul vette, így az végleges.

 

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség/NÓGRÁD24.hu

Fotó: police.hu