Elkészült Pásztó északi ipari területének infrastrukturális fejlesztése, a beruházásban egy 10 hektáros, teljes infrastruktúrával ellátott terület vált beépíthetővé a vállalkozások számára a volt Palóc Csárda környékén – közölte a Nógrád vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.

Pásztó önkormányzata 565 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a fejlesztésre 100 százalékos támogatási intenzitás mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán – írták a közleményben.
Elkészült a szennyvíz- és csapadékcsatorna-, a gázelosztó vezeték-, a közvilágítási és a hírközlési hálózat, valamint egy középfeszültségű elektromos légvezeték-hálózat kiépítése.

Az ipari terület megközelítéséhez új, aszfaltozott utak is épültek, köztük egy elkerülő út, amely a mátraszőlősi bekötőútról csatlakozik a 21-es főúthoz. A beruházás célja, hogy bővítsék a rendelkezésre álló ipari területeket – közölték, hozzátéve: egy vállalkozás már meg is érkezett az új ipari területre. A beruházás az Európai Unió támogatásával és Magyarország kormányának társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: MTI