A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársának köszönhetően már gondos kezekben lábadozhat a sérült fehér gólya – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskolában iskolaőrként szolgálatot teljesítő Kőműves Klára nem csupán a bűnmegelőzést, hanem az állatvédelmet is a szívén viseli, ezért is értesítették őt a napokban az esti órákban ismerősei, hogy Nógrádszakál község egyik utcájában egy sérült fehér gólyát találtak. Munkatársunk azonnal a megadott helyre sietett és a megsebesült madarat az otthonába vitte, biztonságba helyezte. Ezzel egy időben értesítette a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát is, akik másnap kora reggel állatorvosi ellátás végett a sérült gólyát munkatársunktól elszállították.

Az iskolaőr nem első esetben segített sérült gólyán, és most is pár óra alatt a szívéhez nőtt a megmentett madár, akit Sárának nevezett el. Büszkék vagyunk munkatársunkra, aki ezzel a tettével hozzájárult ahhoz, hogy a Magyarországon fokozottan védett faj egyede esélyt kapott arra, hogy sérüléséből felépüljön és tovább élhessen.

Forrás: POLICE