A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és Szécsény város önkormányzata családi nappal egybekötött rendőrnapot tartott 2023. április 28-án a Forgách-Lipthay Kastélymúzeum parkjában és a sétálóutcában.

A rendezvény a Művelődési Központban megtartott ünnepi állománygyűléssel és Szent György napja alkalmából elismerések átadásával vette kezdetét.

Ezt követően a rendőrnapi rendezvényt a kastélymúzeum parkjában dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Stayer László Szécsény város polgármestere nyitotta meg. A megnyitó ünnepségen a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy Opel Astra típusú gépjárművet adományozott a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége részére a vármegyei polgárőr tevékenység támogatása céljából.

Az ünnepi műsor a Készenléti Rendőrség Zenekara által előadott magyar történelmi indulókkal vette kezdetét, majd a délelőtti program a színpadon a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda és Általános Iskola és Gimnázium óvodásainak és negyedik osztályos tanulóinak, valamint a varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola második évfolyamos diákjainak műsorával folytatódott.

A Nógrád Vármegyei Rendőrnapra és Családi napra kilátogató több száz érdeklődő a délutáni órákban a Balassagyarmati Rendőrkapitányság lovas járőreinek és az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás tagozat lovasainak, valamint a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok kutyavezetőinek bemutatóját láthatta. Ezt követően a nézők a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak látványos és mozgalmas taktikai gyakorlatát tekinthették meg.

A rendőrségi bemutatókat követően a kulturális műsor a színpadon Petrovecz Lászlóné, Bartus Teréz „Teri néni” mesemondó, valamint a Nógrádsipeki Vadrózsák Hagyományőrző Egyesület műsorával és Berecz Bálint koncertjével folytatódott.

A rendezvényen a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület, a Magyar Honvédség, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint a rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és Bűnügyi-Technikai Osztálya, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád vármegyei szervezete, a Nógrádsipeki Polgárőrség, valamint a II. Rákóczi Ferenc Horgászegyesület is képviseltette magát, valamint különböző bemutatókat tartott.

Napközben a programra kilátogatók a szécsényi Művelődési Központ aulájában megtekinthették a Rendőrmúzeum vándorkiállítását, továbbá a Varsányi Portékák bemutatóját, valamint a szécsényi Nosztalgia Múzeum tárlatát is. A nap zárásaként az esti órákban koncertek megtartására került sor, ahol a fellépő művészek felhívták a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára és a Magyar Rendőrség „Csat(t)lakozz!” elnevezésű kampányára.

 

 

 

Forrás: Nograd24.hu/Police.hu