A pásztói rendőrök elfogták azt a 29 éves férfit, aki Vanyarcon több ingatlanba betört.

 

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei egy vanyarci családi háznál jelentek meg, ugyanis információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az adott lakcímen egy körözött férfi tartózkodik, aki több esetben követett el betörést a településen. Az információ igaznak bizonyult, mivel a 29 éves férfit a rendőrök megtalálták. A helyi lakos az egyenruhások láttán menekülőre fogta, az épület zárt ablakának üvegén keresztül az udvarra kiugrott, azonban nem jutott messzire, munkatársaink őt elfogták és előállították.

Megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a 29 éves férfi 2023. április 21-én megjelent a Vanyarc településen található családi háznál. Az elkövető tisztában volt azzal, hogy az épületen kamerák vannak felszerelve, ezért úgy közelítette meg azt, hogy azok cselekményét ne rögzítsék, sőt a készülékek felvételrögzítő elemeit is leszerelte. Ezt követően a műhelyhez ment, ahonnan elektromos kéziszerszámokat, vörösréz vezetékeket és alumínium öntvényt vitt magával. Pár nappal később visszatért a házhoz, ahonnan benzinmotoros fűkaszával együtt távozott. A férfi az ellopott tárgyakat értékesítette és a pénzt saját megélhetésére fordította.

A helyi lakos egy másik családi házhoz is bement és onnan különböző élelmiszereket, fém darálót, búvárszivattyút, vadhálót lopott el. Az eltulajdonított értékek egy részét azonban a nyomozók megtalálták és azokat a boldog tulajdonosnak május 2-án visszaadták.

A rendőrkapitányságra előállított férfit a hatóság tagjai lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a bűncselekmények elkövetését elismerte.

Forrás: Nograd24.hu/Police.hu