Országos plakátkampányt indított a Demokratikus Koalíció „Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni” szöveggel – jelentette be Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, online sajtótájékoztatón.

Mára világossá vált, hogy megbukott a kormányzati hazugság: nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció. Magyarországot valójában az orbáni infláció sújtja, Orbán emeli az árakat, Orbán miatt élünk rosszul. Ezért van nálunk háromszor akkora drágulás, mint az EU-ban, ezért duplázódtak meg a magyar élelmiszerárak mindössze két év alatt. Ilyen sehol máshol nem történt, csak az Orbán-rendszerben, ezért hívjuk ezt a történelmi drágulást orbáni inflációnak – Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

„Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni!” – ezzel a szöveggel indított országos plakátkampányt a Demokratikus Koalíció. Barkóczi Balázs hozzátette: az üzenetet elsősorban vidékre és a kisebb településekre viszik el, hogy oda is elvigyék az igazságot az orbáni inflációról, ahová a kormányzati propaganda miatt egyébként nem jutna el.

A magyaroknak tudniuk kell, hogy a megélhetési válságnak Orbán Viktor miniszterelnök az oka, és amíg az Orbán-kormány marad, maradni fog a válság is – mondta a DK szóvivője.

Hangsúlyozta, mindenkinek tudnia kell, hogy nem kell így élni, van remény, mert van kormányzóképes alternatíva az országban, a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány.

Magyarország bajban van, ezt érezni lehet minden bevásárlásnál. Az orbáni infláció alapjaiban kezdte ki a mindennapi megélhetést, a fizetések és a nyugdíjak évek óta nem tartanak lépést az Orbán-kormány áremeléseivel. Az orbáni infláció most is a háromszorosa az egyszámjegyű európai inflációnak – mondta Barkóczi Balázs.

Forrás: MTI/ Demokratikus Koalíció /NÓGRÁD24.hu