A rendőrség ügyeletére bejelentés érkezett miszerint egy mátraverebélyi ingatlan melléképületébe az éjszaka folyamán betörés történt – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2023. május 5-én a hajnali órákban érkeztek meg ahhoz a mátraverebélyi családi házhoz, ahonnét a tulajdonos tett bejelentést, miszerint ébredés után észlelte, hogy a bekerített ingatlan külön bejáratú kazánházában betörés történt.

Ismeretlen elkövető az éjszaka folyamán betört a kazánházba és onnét elektromos kéziszerszámokat lopott el. Az adatgyűjtés és a biztonsági kamerák felvételeinek megtekintését követően a nyomozók konstatálták, hogy a korábban Pásztó területén személy és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt bűnügyi felügyelet alatt álló 23 éves mátraverebélyi nő járt lopási szándékkal a tulajdonos tudta nélkül az ingatlan melléképületében. Munkatársaink a fiatal nőt a lakásán elfogták és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök az újabb bűncselekmény elkövetése és a bűnügyi felügyelet szabályainak megszegése miatt a 23 éves nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes járási ügyészségen.

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24.hu