A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül beazonosították azt a férfit, aki egy Nemzeti Dohányboltot akart kirabolni – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2023. május 19-én rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy dohánybolt alkalmazottjának bejelentése alapján.

A vármegyeszékhely központjában lévő dohányboltba május 19-én 20 óra körüli időben bement egy fiatal férfi. Az üzletben akkor egyedül tartózkodó eladóhoz lépve közölte, hogy adja át neki a kassza tartalmát, mert fegyver van nála. Eközben az elkövető kezeit a felsőruházatának zsebeben tartotta, utalva arra, hogy abban fegyver van. Az alkalmazott ezt tapasztalva kiszaladt a dohányboltból és segítségért kiabált. Az akkor még ismeretlen tettes szintén sietve távozott, de nem vett magához a boltból semmit.

Rendőrjárőr és bűnügyi forrónyomos egységek a részletes adatgyűjtés és a kamerafelvételek megtekintést követően beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit a pontos személyleírás alapján, 30 percen belül Salgótarján belvárosában elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. Munkatársaink 22 éves férfi menekülési útvonalán illetve ruházatának átvizsgálása során fegyvert, vagy annak látszó tárgyat nem találtak.

A nyomozók a somoskőújfalui lakost gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A férfit a hatóság tagjai őrizetbe vették.

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24.hu