A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves egri gépkocsivezetővel szemben, aki szabálytalanul és figyelmetlenül fordult a járművével egy motoros elé, aki nekiütközött és súlyosan megsérült.

A vádirat szerint a személygépkocsit vezető férfi 2021 szeptemberében Eger lakott területén, egy négysávos úton a szabálytalanul, a záróvonalon áthajtva akart megfordulni és a külső sávba besorolni. A manőver közben csak a szemből érkezők belső sávjára figyelt, ezért nem észlelte a külső sávban érkező motorost, aki az elé forduló autó láttán azonnal fékezett és jobbra kormányozott, de az ütközést nem tudta elkerülni. Az ütközést követően a motorkerékpár az oldalára borult, a motoros a járdára zuhant és állkapocscsonttörést, orrcsonttörést, lapockacsonttörést, bordatörést és agyrázkódást szenvedett.

A baleseti okfolyamatot az indította el, hogy a vádlott áthaladt a záróvonalon, valamint a szemből érkező, irányt nem változtató járműnek nem adott elsőbbséget, ugyanakkor a balesetben közrejátszott az a tény is, hogy az érkező motoros a megengedett sebességet átlépte, emiatt az ütközést elkerülni már nem volt módja.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a büntetlen férfi ellen, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A cselekményt térfigyelő kamera rögzítette:

 

Forrás: Nograd24.hu/Nógrád Vármegyei Főügyészség