2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Itthon20 ezer forintot költünk átlagosan a karácsonyra

20 ezer forintot költünk átlagosan a karácsonyra


karácsonyi vásárAz Ipsos Zrt. 2007 novembere óta vizsgálja a felnőtt magyar lakosság karácsonyi vásárlási szokásait, a most megkérdezettek 20 százaléka kíván 10 ezer forintnál kevesebbet költeni idén karácsonyi ajándékra.


A magyar lakosság fele - a múlt évhez hasonlóan - idén is 20 ezer forintnál kevesebbet költ karácsonyi ajándékra - közölte felmérése eredményét az Ipsos és a Kirakat.hu.
Az Ipsos Zrt. - a Sanoma Budapest Zrt. megbízásából - 2007 novembere óta vizsgálja a felnőtt magyar lakosság karácsonyi vásárlási szokásait. A kutatás ezer fős, amely nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentálja a 18 év feletti magyar lakosságot.


A megkérdezettek 20 százaléka kíván 10 ezer forintnál kevesebbet költeni idén karácsonyi ajándékra. A 10 és 20 ezer forint közti sávba tartozik a megkérdezettek 28 százaléka, így a lakosság 48 százaléka költ legfeljebb 20 ezer forintot ajándékra.
A következő lépcső a 20 és 30 ezer forint közti érték, ennyit a megkérdezettek 18 százaléka szán ajándékra. Az ennél magasabb összegeket költők aránya egyre alacsonyabb, így 70 ezer forintnál többet már csak a megkérdezettek 2 százaléka költ.
A felmérésben résztvevők túlnyomó többsége, 97 százaléka azt nyilatkozta, hogy nem vett fel hitelt 2007-ben, és a következő két évben sem.


Mindez egybecseng azzal a válasszal, amit az emberek a "Tervez-e idén hitelt felvenni a karácsonyi vásárláshoz?" kérdésre adtak: idén 98 százalékuk mondott nemet.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite