2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye21-es főút a halálút! Nógrád24.hu összeállítás

21-es főút a halálút! Nógrád24.hu összeállítás


Folyamatosan szedi áldozatait a 21-es főút. A statisztika szerint az egész ország egyik legveszélyesebb közútjáról van szó, havonta minimum egy halálos baleset történik. Legutóbb tegnap történt szörnyű tragédia a 21-es főúton Jobbágyinál, ahol két személygépkocsi frontálisan karambolozott az ütközés végeredménye egy halott és nyolc sérült, köztük három gyermek.

vbalketto


A szörnyű tragédiák útja a 21-es főút, amely folyamatosan szedi áldozatait, nem telik el úgy egy hónap sem, hogy hírportálunk ne adná hírül, a halálútnak is nevezett főútvonalon súlyos vagy halálos baleset történt. Hírportálunk az elmúlt bő egy év legbrutálisabb baleseteit idézi fel.


Halálos gázolás a 21-es főúton


Halálos gázolás történt még 2010. október 13-án a 21-es számú fűúton. A 71 éves bátonyterenyei férfi kerékpárjával egy földútról kanyarodott ki a főútra Kisterenye és Nagybátony városrész között, egy 65 éves endrefalvi férfi által vezetett személygépkocsi elé. A kerékpáros az ütközés következtében a helyszínen meghalt.


Három halott a 21-es főúton Mátraverebélynél


Két felnőtt és egy csecsemő a helyszínen meghalt, amikor két autó ütközött össze frontálisan a 21-es főúton Mátraverebély és Tar között 2010. október 21-én. A 21-es számú főúton Tar és Mátraverebély közötti útszakaszon egy 23 éves salgótarjáni férfi Hatvan irányából Salgótarján irányába közlekedett személygépkocsijával, amikor érintőlegesen összeütközött a vele szembe közlekedő 33 éves mátraszelei férfi által vezetett Audi személygépkocsival. Ennek következtében az Audi vezetője elveszítette uralmát a járműve fölött, majd frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő Toyota Carina személygépkocsival, mely jármű az útszéli füves árokba lehaladva állt meg.


A baleset következtében, a Toyota Carina személygépkocsi vezetője, valamint 28 éves nő utasa és egy 6 hónapos kislány a helyszínen életét vesztette. Az Audi személygépkocsi 35 éves nő utasa súlyos sérülést szenvedett.


Brutális buszbaleset Hevesben


Ketten meghaltak, amikor összeütközött egy autóbusz és egy lakókocsit vontató autó 2011. július 2-án a Heves megyei Lőrinci határában, a 21-es számú főúton. A frontális ütközés következtében mind a két jármű kigyulladt. A személygépkocsiban utazó két ember a helyszínen életét vesztette, a buszon nem sérült meg senki. A Hatvanból Salgótarján felé haladó, menetrend szerinti Volán-járat a 21-es főút 18-as kilométerszelvényében ütközött frontálisan a járműszerelvénnyel.


Halálos buszbaleset a 21-es főúton Nógrád megyében

buszbal


Egy ember meghalt, 21-en megsérültek, amikor árokba borult egy menetrend szerinti autóbusz Nógrád megyében Szurdokpüspöki és Jobbágyi között 2011. szeptember 5-én. Az egyik utas, egy 43 éves férfi halt meg abban a buszbalesetben, amely a 21-es főúton történt hétfőn 05:30-kor Nógrád megyében, amikor árokba borult a Salgótarjánból Budapestre tartó menetrend szerinti járat. A helyszínről 30 sérültet szállítottak kórházba, közülük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.


3 nő és 2 férfi vesztette életét a buszbalesetben


Öt emberéletet követelő baleset történt a 21-es főúton 2011. október 13-án Vizslás-Újlak és Bátonyterenye között. A helyszínelés során kiderült, hogy a Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedő Ford Transit eddig tisztázatlan körülmények között áttért a másik forgalmi sávba, majd frontálisan ütközött a Salgótarjánból Pásztóra tartó menetrend szerinti autóbusszal. Öt ember a helyszínen életét vesztette. Mind az öt halálos áldozat és két sérült a kisbuszban utazott, a másik járművön öten sérültek meg. A sérülteket a salgótarjáni kórházba szállították. A mentésben két helikopter és öt mentőautó vett részt. A Ford Transit kisbusz Salgótarjánból szállított munkásokat, amikor a baleset történt. Egy szemtanú szerint a Transit sofőrje valószínűleg azért tért át a menetirány szerinti ellenkező sávba, mert vagy elaludt, vagy rosszul lett vezetés közben.


Halálos baleset a 21-es főúton


Egy ember meghalt, nyolcan megsérültek, amikor két személygépkocsi összeütközött a 21-es főúton Jobbágyinál 2012. január 22-én.


Miért halál út a 21-es?


A szakemberek szerint az egyik fő ok, hogy az M3-as autópályáról Salgótarján felé letérők alig csökkentik a sebességet. Az aszfaltcsík viszonylag keskeny, majd' 30 esztendeje készült bitumensáv széle hepe-hupás, a Szlovákia felé tartó, illetve arról érkező kamion- és egyéb járműforgalom pedig számottevő. Az egész 21-es főúton négy sávos, 3-5 kilométeres előzőszakaszokkal próbálják elejét venni a tragédiáknak.

 

HÍR PORT24

 

 

2012-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite