2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye21 milliárd forintra pályázhatnak Észak-Magyarországon

21 milliárd forintra pályázhatnak Észak-Magyarországon


BecsóHuszonegy milliárd forintra pályázathatnak az Észak-magyarországi Operatív Program keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta régió társaságai, vállalkozói, február közepéig hat pályázati felhívás jelenik meg, ezek az Új Széchenyi Terv három fő kitörési pontjához kapcsolódnak - közölte Becsó Zsolt, a régió fejlesztési tanácsának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján, hétfőn.


Idén január 14-től indult el az Új Széchenyi Terv 93 pályázattal, 1.100 milliárd forint értékben, a program a legfőbb stratégiai irányokat, a vállalkozások-, az egészségipar-, a zöldgazdaság-, a foglalkoztatás-, az otthonteremtés-, a közlekedés- és a tudomány-innováció fejlesztését tűzte ki célul - közölte Becsó Zsolt. Kormány Krisztián, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója a sajtótájékoztatón az Észak-magyarországi Operatív Program keretében várható pályázati felhívásokról elmondta: a program keretében február közepén 6 pályázati felhívás jelenik meg, összesen több mint 20,9 milliárd forint keretösszeggel.


A hat felhívás az Új Széchenyi Terv 3 fő kitörési pontjához - vállalkozásfejlesztés, közlekedésfejlesztés, Gyógyító Magyarország Egészségipari Program - kapcsolódik. Lehetőség nyílik klaszterek és vállalkozások együttműködéseinek támogatására, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, turisztikai menedzsment szervezetek és rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére, egyes kül- és belterületi utak korszerűsítésére és a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére. A lehetséges pályázók köre is széles, a különböző konstrukciókra pályázhatnak többek között mikro-, kis- és középvállalkozások, egyesületek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok és társulásaik is. A hat új konstrukcióra március 1-től lehet pályázni.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite