2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye3 millió forint a nyomravezetőnek

3 millió forint a nyomravezetőnek


Pénz03Ahogy tegnap már beszámoltunk róla - Ismeretlen tettesek törtek be a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. telephelyére, és loptak el több nagy értékű szerszámot. Információink szerint a cég német tulajdonosa 3 millió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.


A szerszámok eltulajdonítása miatt több termék gyártását le kellett állítani, így közel kétszáz család megélhetése került veszélybe.


Valószínűleg vasértéke miatt loptak el több nagy értékű fröccsöntő szerszámot a bátonyterenyei a Viessmann Modellgyártó Kft. telephelyéről, február 10-én, hajnalban. A szerszámok ellopása miatt több termék gyártását le kellett állítani a gyárban, ami jelentős anyagi kieséssel jár, ezen kívül százhatvan család megélhetése került veszélybe. A német tulajdonú cég magyarországi vezetői azonnal értesítették a rendőrséget, akik meg is kezdték a nyomozást. A lopás miatt a német tulajdonos is Magyarországra érkezett.

A Viessmann Modellgyártó tizennyolc évvel ezelőtt, tizenhét fővel kezdte működését, jelenleg több százan dolgoznak a cégnél, az itt gyártott termékek száma megközelíti a nyolcszázat, amiket többnyire külföldön értékesítenek. A cég termékeivel folyamatosan részt vesz a világ nagyobb játékkiállításain, ahol többször elnyerte az év modellje díjat. A társaság 2009-ben megvásárolt egy nagy múltú modellgyártó céget, így újabb közel nyolcszáz termékkel bővült a gyártás. A Bátonyterenyén működő cégnél fennállása óta nem történtek elbocsátások, leépítések. A februári lopás miatt óriási gondot jelenthet a cég számára, ha a külföldi tulajdonos esetleg elbizonytalanodik a magyar gyárban.

A kft. német tulajdonosa felmérve a károkat, 3 millió forint jutalmat ajánlott fel a megtalálónak, illetve annak, aki visszaszolgáltatja az ellopott szerszámokat.


Közel kétszáz család megélhetése került veszélybe Bátonyterenyén szerszámlopás miatt>>>

 

Nógrád24.hu

 

 

2011-02-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite