2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye400 millió forintos támogatást kap Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása

400 millió forintos támogatást kap Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása


Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulásának sajtóközleménye

szecsenyilogo

Esély a gyermekeinknek!

Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása - mint salgótarjáni járás területén a család- és gyermekjóléti központ fenntartója - Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatával konzorciumban valósítja meg az EFOP-1.4.2-16-2016-00003. azonosítószámú, „Integrált Térségi Gyermekprogramok" című pályázatot. A projekt 2017. november 1 - 2022. április 30-ig tart. A projekt eredményeként csökken a gyermekszegénység, valamint megelőzhető a szegénység újratermelődése, generációk közötti átörökítése. Az elnyert támogatási összeg 400 000 000 Ft. A projekt a Széchenyi 2020 fejlesztési program keretében valósul meg.

Specifikus célkitűzések: Gyermekes családokat célzó személyes szolgáltatások és szakellátások fejlesztése; Egészségesebb gyermekkor biztosítása; korai képességgondozás; a képességek kibontakoztatását, a sikeres iskolai pályafutást segítő intézmények és szolgáltatások fejlesztése, a szegregáció csökkentése; a gyermekes családok anyagi helyzetének javítását szolgáló ellátások fejlesztése.

A projekt célkitűzései összhangban állnak az EFOP-1.4.2-16-os pályázati kiírás, a „Legyen jobb a gyermekeknek!" Nemzeti Stratégia, valamint a Társadalmi Felzárkózási Stratégia, és annak cselekvési terve alapvető céljaival, azáltal, hogy a tervezett intézmény- és szolgáltatásfejlesztések nem általában a közoktatás, a szociális ellátás, a képességfejlesztés, a közösségfejlesztés, vagy épp az egészségügy céljait szolgálja, hanem a szolgáltatásokat el nem érő, szegénységben élő, sokszor földrajzilag is kirekesztett, szegregált közösségek ellátását, szolgáltatásokhoz való hozzáférését és társadalmi, közösségi integrációját akarja megoldani. Mindezeken keresztül a projekt hozzájárul az EU 2020 stratégiában vállalt szegénység csökkentésére irányuló célkitűzés megvalósításához is.

A projekt közvetlen célcsoportját salgótarjáni járás 13 település/településrész 0-18 éves korú lakosság, különösen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesített gyermekek jelentik, valamint ezen gyermekek családtagjai. A projekt beavatkozásai a 0-3 éves korosztályra is kiterjednek, a szülők bevonásával valósulnak meg.

 

További információ kérhető

Somoskői Rita, szakmai vezető
Elérhetőség: 06 20 231 5458

Rezesné Andó Csilla projektvezető
Elérhetőség: 06 20 595 5150

2018-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite