2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye40 bűncselekmény, 26 gyanúsított Nógrád megyében - VIDEÓ

40 bűncselekmény, 26 gyanúsított Nógrád megyében - VIDEÓ


Három napos összehangolt bűnügyi akciót hajtottak végre a Nógrád megyei rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

40buncselekmeny

Fotó: police.hu


Betöréses lopás, gépjárműből lopás, valamint gépkocsi feltörés bűncselekmények gyanúsítottjainak elfogása, körözött személyek felkutatása, továbbá más vagyon elleni bűncselekmények megelőzése és megszakítása céljából három napos összehangolt műveletet hajtottak végre a megyei rendőr-főkapitányság és a helyi rendőrkapitányságok bűnügyi és rendészeti munkatársai 2019. március 4. és 6. között.


Az akció eredményeként a hatóságok tagjai több, mint 40 rendbeli vagyon elleni bűncselekmény, ezen belül közel harminc betöréses lopás, valamint más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyt kutattak fel és fogtak el. A rendőrök két körözött személyt kerítettek kézre, 28 személyt állítottak elő, majd hallgattak ki gyanúsítottként és további hét személyt vettek bűnügyi őrizetbe.


A hatóságok a gyanúsítottként kihallgatott 28 fő közül öt személy vonatkozásában tettek előterjesztést az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.


A gyanúsítottak további fogva tartása mellett folytatott nyomozások részletei:


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két nógrádmegyeri lakossal szemben.


A nyomozás adatai szerint az egyik, 28 éves férfi 2018. szeptember hónapot megelőzően egy salgótarjáni családi ház udvarára bement, majd a nyitott garázsból egy Renault típusú személygépkocsit, hűtőgépet, mobiltelefont, étkészletet, elektromos szerszámokat, valamint téli gumiabronccsal szerelt alufelnit tulajdonított el.


A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. szeptember és október hónapban további egy salgótarjáni és egy etesi ingatlan garázsába hasonló módszerrel bement, ahonnan kézi szerszámokat, tűzhelyet, gumiabroncsokat, alufelnit, személygépkocsi akkumulátort, valamint kerékpárokat lopott el.


A nógrádmegyeri férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 27 éves nő társával 2018. december 22-én és 23-án egy salgótarjáni áruházban nagy értékű televíziót, játékokat, élelmiszert és ruhaneműket tettek a bevásárló kosarukba, majd azokkal a kasszasort fizetés nélkül elhagyták.


A rendőrök a két nógrádmegyeri lakost gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, társa szabadlábon védekezik.


A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 30 éves mátraverebélyi lakos ellen.


A nyomozás adatai alapján a férfi 2018. július és október hónapokban egy mátraverebélyi, illetve egy bátonyterenyei ingatlan területén parkoló személygépkocsiból tulajdonított el mobiltelefonokat, illetve a jármű platójáról egy dámszarvasbika fejet. Novemberben egy mátraverebélyi pékség tetejét bontotta meg és onnan villanymotorokat és elektromos kábelt lopott el. A férfi december hónapban egy salgótarjáni kórházi beteg ágya melletti szekrényből vette magához a sértett pénztárcáját és pénzét, míg 2019. február elején társával egy Kisterenye külterületén parkoló gépjárművet kísérelt meg feltörni.


A rendőrök az ismeretlen helyen tartózkodó férfi ellen elfogató parancsot bocsátottak ki, mely alapján 2019. március 6-án elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatását követően őrizetbe vették.


A Szécsényi Rendőrkapitányság eljárást folytat lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves karancssági lakos ellen. A férfi a nyomozás adatai alapján 2018. november és 2019. február közötti időszakban két szalmatercsi ingatlanba tört be. A terhelt az épületek ajtaját befeszítette, majd a helyiségeket átkutatta. A férfi a sértettek otthonaiból konyhai elektromos kisgépeket, étkészletet, edényeket, fűkaszát, láncfűrészt és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el. 


A férfit a rendőrök 2019. március 5-én gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására.


A Szécsényi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet meglapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 42 éves kisbárkányi lakos ellen, aki 2019. február 19-re virradóan az üzlet ablaküvegét betörte, az ablakon lévő vasrácsot megkísérelte kifeszíteni és kibontani, az épületbe azonban nem jutott be.


A rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki az ismeretlen helyen tartózkodó férfi ellen, akit 2019. március 4-én otthonában elfogtak, gyanúsítottként kihallgattak és - mivel ellene több hasonló jellegű bűncselekmény miatt eljárás volt folyamatban - őrizetbe vettek.


A Pásztói Rendőrkapitányság lopás bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két kállói lakos ellen. A nyomozás adatai szerint egy 18 éves férfi, egy 16 éves fiúval, valamint egy gyermekkorú társukkal együtt 2019. február 21-én délután Kállón, egy hétvégi házként használt ingatlan udvarára mentek be. Ezt követően a fiatalok a ház tetőszerkezetét megbontották és az épületbe bejutva onnan étkészletet, szeszes italokat és ruhaneműket tulajdonítottak el.


A férfi a két társával az ezt követő napokban hasonló módszerrel egy másik kállói ingatlanba is bement, majd onnan műszaki cikkeket, szerszámokat, konyhabútor elemeket és ruhaneműket tulajdonítottak el nagy értékben.


A pásztói rendőrök a férfit és két társát 2019. március 4-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a felnőttet és a fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki, a gyermekkorút meghallgatták. A hatóság tagjai a 18 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, míg fiatalkorú társa szabadlábon védekezhet. A nyomozók a gyanúsítottak ingatlanján megtartott kutatás során az eltulajdonított értékek egy részét - több dolgot fölbe ásva - megtaláltak és lefoglaltak.


A közrend, közbiztonság védelme, valamint az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervezi hasonló jellegű akciók végrehajtását a megye területén.

 

Forrás: POLICE

2019-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite