2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye41 kilométer országos közút újul meg Nógrádban

41 kilométer országos közút újul meg Nógrádban


Nógrád megyében az elkövetkezendő hónapok során több mint 41 kilométer közút teljes körű felújítása történik meg mintegy 4,2 milliárd forint értékben - jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

kátyú

A munkálatok részeként nem csak új aszfaltréteget kapnak az érintett szakaszok, hanem megtörténik a kiegészítő infrastruktúra megújítása is, így buszmegállók, műtárgyak, padkák, közlekedésbiztonsági berendezések, szalagkorlátok, táblák, forgalomlassító szigetek, prizmák is a kivitelezés részét képezik.

A 21-es számú főúton Salgótarján belterületén megújul a zagyvapálfalvai négysávos, valamint az Eperjes-telep és a belváros közötti szakasz. A 22-es számú főúton felújítják a Rétság és a pusztaberki elágazó közötti, az Érsekvadkert belterületén található, az Őrhalom és Szécsény közötti valamint a Szécsény és Endrefalva közötti szakaszokat, Endrefalva és Kishartyán között a főút egyes szelvényeit, de megújul a 22-es Salgótarjánba bevezető szakasza is. A 23-as számú főúton Kisterenye és Nemti között, illetve Nemti belterületétől egészen Nádújfaluig végeznek majd felújítást.

Egy másik forrásból bekötőutak újulnak meg: 3,3 kilométeren a Felsőtold és Garáb közötti, valamint 4,5 kilométeren Kálló és Erdőtarcsa között - a felújítások ezen esetekben is teljeskörű munkálatokat jelentenek. A kivitelezések a közbeszerzési eljárások lezárását követően az elkövetkezendő hónapokban indulnak.

Forrás: Radio Focus/ Nógrád24

 

 

2015-04-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite