2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Üzleti negyed420 forint lehet a benzin ára augusztus végére

420 forint lehet a benzin ára augusztus végére


A szezonális hatások miatt tovább emelkedhet az üzemanyagok ára - mondta egy szakértő a Magyar Rádió Krónika című műsorában.


MOL001


Vultur Csaba, a holtankoljak.hu szerkesztője a Krónikának azt mondta, egyelőre nehéz megmondani, hogy a 400 forint lélektani határnak számít-e. Vannak szakértők, akik úgy látják, ilyen egyszerűen nincs, míg például Vultur szerint ezt már valahol a 350 forintos benzinárnál elértük tavaly, amikor egyébként 12 százalékkal csökkent a benzin, hattal pedig a gázolaj forgalma a hazai kutakon. A szezonális hatások miatt további áremelkedés várható augusztus végéig, és addigra akár 420 forint is lehet egy liter benzin a drágább kutaknál - mondta a szakértő a Kossuth Rádióban.


A héten ismét emelkedik az üzemanyagok ára. A benzin három, a gázolaj négy forinttal kerül többe szerdától, a 95-ösért átlagosan 388, a gázolajért 375 forintot kell majd fizetni, de a drágább kutaknál a 400 forintot is átlépheti a 95-ös benzin ára.


A legtöbb nyugat- és észak-európai országban egyébként ennél drágábban tankolnak. Svájcban 402, Norvégiában 511 forintba kerül a 95-ös üzemanyag, de Olaszországban, Németországban, Hollandiában is jóval többe kerül a benzin, mint Magyarországon. Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban és Spanyolországban viszont olcsóbban lehet tankolni, utóbbi helyen például 358 forint a 95-ös.


Forrás: MR1-Kossuth Rádió/MTI/HÍR PORT24

2011-07-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite