2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Itthon4K!: jogos lenne az egyetemfoglalás is

4K!: jogos lenne az egyetemfoglalás is


A Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!) üdvözli a magyar diákok országossá vált tiltakozó mozgalmát és azt az alulról jövő társadalmi önszerveződés ígéretes példájának tartja, az államilag támogatott helyek "brutális" csökkentése miatt pedig nyugat-európai mintájú egyetemfoglalásokat is jogosnak tartana.

egyetem001


A párt MTI-nek szerdán eljuttatott közleményében úgy véli: a kormány az államilag támogatott felsőoktatási helyek csökkentésével véglegesen letette a garast amellett, hogy Magyarország jövőjét a kis számú kivételezettek és a közösségi együttműködésből kizárt többség országaként képzeli el.


Az új keretszámok a gyakorlatban azt jelentik, hogy csak azok járhatnak súlyos eladósodás nélkül egyetemre, akiknek a szülei meg tudják fizetni a tandíjat, vagy akiknek már a felvételi előtt esélyük volt kiemelkedő felkészítést kapni - írják. A többieket a Fidesz milliós adóssággal kívánja terhelni egy olyan időszakban, amikor a pályakezdők munkanélkülisége egész Európában súlyos társadalmi probléma - áll a közleményben.


A Negyedik Köztársaság Mozgalom ezzel a politikával szemben azért dolgozik, hogy Magyarország újra az egész közösség országa legyen, ahol az állam elsődleges funkciója nem az, hogy szelektíven büntessen és elvegyen, hanem az, hogy az egész közösség fejlődését szolgálja - fogalmaznak. Hozzáteszik: a 4K! ezért szolidaritást vállal a hallgatók tiltakozásával a tervezett felsőoktatási reformok ellen. A demonstrációkban ugyanakkor a hallgatói szervezetek kérésének eleget téve pártként nem vesz részt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-12-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite