2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Itthon50 ezer aláírás jött össze pár nap alatt az ellenzéki népszavazásokhoz

50 ezer aláírás jött össze pár nap alatt az ellenzéki népszavazásokhoz


Négy nap alatt mintegy 50 ezer támogató aláírás gyűlt össze az ellenzék által kezdeményezett népszavazásokra - jelentette be Kész Zoltán független országgyűlési képviselő szombaton Budapesten.

Tóbiás József0402

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője (b) beszél, mellette Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő (b4), Gurmai Zita, a szocialista párt nőtagozatának elnöke (b5) a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Bibó István Szakkollégium előtt tartott flashmobján. MTI Fotó: Mohai Balázs


A Bibó István Szakkollégium előtt tartott, az MSZP által szervezett megmozduláson a képviselő elmondta: az országnak elege van az "Orbán-Habony-rezsimből és a szkinhed-kormányból, az urizálásból és az arroganciából". Hozzátette: ez abból is látszik, hogy a "lopásgátló" népszavazást már hetvenkét civil szervezet is támogatja.


Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a szakkollégium kerítésére felállva azt mondta: a demokrata nem fél, ugyanis félni a hatalomnak kell. "Ha elvesz valamit a néptől, azt a jogot, hogy dönthessen a saját sorsáról, akkor kellenek olyanok, akik érvényt szereznek a népakaratnak" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a népszavazás arról szól, esélyt kapnak-e Magyarország lakói a saját sorsukon változtatni.


Gőgös Zoltán, a szocialista párt elnökhelyettese a kollégium előtt összegyűlt párttársai és az őket támogató civilek előtt úgy fogalmazott, hogy a népszavazási kezdeményezésük akár milliókat is "elvihet" az urnákhoz. A politikus szövetséget ajánlott azoknak, akik úgy gondolják, hogy az MSZP segíthet, mert - mint mondta - nem hiszi, hogy ez a kormány magától átadná a hatalmat.

Gőgös Zoltán0402

Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Bibó István Szakkollégium előtt tartott flashmobján. MTI Fotó: Mohai Balázs


A demonstráción - amit flashmobnak hirdettek - a résztvevők egy nagy méretű molinót is magukkal hoztak, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök és Habony Árpád stilizált képét rajzolták polipkarokkal együtt.


A két szocialista politikus és a független országgyűlési képviselő kedden jelentette be, közösen gyűjtik össze Kész Zoltán kétmillió forintos bérplafonnal és a szocialisták állami földek eladásával kapcsolatos népszavazási kérdéséhez a szükséges kétszázezer-kétszázezer aláírást.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

2016-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite