2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye5679 darab laskát sütöttek a hétvégén ezzel Guinness Rekordot állítottak Kazáron

5679 darab laskát sütöttek a hétvégén ezzel Guinness Rekordot állítottak Kazáron


Az elmúlt hétvégén, május 29-én és 30-án rendezték meg Kazáron a Laskafesztivált és Tócsni partit. A szervezők nem kisebb célt tűzte ki maguk el, minthogy Guinness Rekordot állítanak laskasütésből, a cél sikerült és a hitelesítő jegyzőkönyv igazolja, hogy Kazár bekerül a Guinness Rekordok könyvébe.

laskafesztival02

Kazár polgármestere, Molnár Katalin is gyúrta a laskát


24 óra leforgása alatt 12 ember összesen 5679 darab lángost sütött Kazáron, amely teljesítménnyel Guinness Rekordot állítottak. Nézzük a számokat!
Az 5679 laskához felhasználtak 448 kilogramm burgonyát, 110 kilogramm lisztet, 7,6 kilogramm zsírt, valamint 6 kilogramm sót. A laskasütéshez összesen egy mázsa tűzifára volt szükség.

laskafesztival01

5679 laska


A Guinness Rekordok könyve a laskát a tésztafélék közé sorolta, ezért egy korább, ugyan csak Magyarországon felállított Guinness Rekordot kellett megdönteniük a kazári laskasütő asszonyoknak és segítőiknek. A győri egyetemisták, akik idén áprilisban állították fel rekordjukat, összesen 5122 darab palacsintát sütöttek - nekünk ezt a darabszámot kellett felülmúlni ahhoz, hogy Guinness Rekordot tudjunk állítani - mondta a Nógrád24.hu-nak Molnár Katalin a település polgármestere.
Hozzátette a rendezvényre az egész országból és a határainkon kívülről is érkeztek látogatók, eddigi statisztikájuk alapján az elmúlt hétvégén több, mint 8 ezren érkeztek Kazárra.

 

Forrás: Nógrád24.hu

Fotó: www.tarjanikepek.hu

2010-05-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite