2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye8 hónappal hamarabb elkészül a 21-es főút harmadik szakasza

8 hónappal hamarabb elkészül a 21-es főút harmadik szakasza


Már a burkolati jelek felfestésénél tart az abasári központú cég a Salgótarján gyorsforgalmi elérhetőségét célzó projektben, amiről képriporttal jelentkezett a magyarepitok.hu. Az útszakaszt várhatóan már idén átadják a forgalomnak.

21esuj

A 21-es főút Nógrád megyei III. szakaszán (Pásztó-Mátraszőlős-Tar) 3,73 kilométer hosszan zajlik a négynyomúsítás, amelyet He-Do Kft. egyedül végez. A mélyépítő cég 2016 júliusában kezdte a kivitelezést, Salgótarján gyorsforgalmi elérhetősége érdekében további négy projektben zajlanak munkák a 21-es úton.

21esuj1

Minden érintett közműinfrastruktúra kiváltásra került vagy védelembe lett helyezve. Csaknem kész a pásztói különszintű csomópont, a közúti mérlegelő és a földutak stabilizálása. Folyamatban van a forgalomtechnika kiépítése, azaz a burkolati jelek felfestése és a közlekedési táblák kihelyezése is. A vízépítési feladatok és a tervezett környezetvédelmi létesítmények szintén befejezés előtt állnak.

 

Ősz közepén válik végül aktuálissá a fák, cserjék telepítése és a csatlakozó területek füvesítése. Bár a projekt szerződéses befejezési határideje 2018. július 2., a befejezés jelentős előteljesítéssel ez év október végére prognosztizált. Ez azt jelenti, hogy várhatóan november végén teljes körűen forgalomba helyezik a 2x2 sávosra bővített harmadik szakaszt.


Forrás: magyarepitok.hu


2017-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite