2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVIII. Louis Armstrong Jazzfesztivál Bánkon

VIII. Louis Armstrong Jazzfesztivál Bánkon


Nyolcadik alkalommal rendezik meg idén június 24-25-én a Nógrád megyei aprócska faluban, Bánkon a Louis Armstrong Jazzfesztivált, amely évről évre nagyobb számú közönséget vonz, és amely idén a "Tisztelgés Louis Armstrongnak" alcímet viseli - abból az alkalomból, hogy a nagyszerű zenész, a fesztivál névadója idén lenne 110 éves.

louis_armstrong


Bánk minden évben két napig a jazz-rajongól fókuszába kerül, ugyanis már nyolcadik alkalommal rendezik meg a festői szépségű falucskában a Louis Armstrong nevét viselő Fesztivált, amelynek - természetesen - a jazz muzsika áll a középpontjában. Évről évre a legkiválóbb hazai és külföldi jazz-formációk látogatnak el a Fesztiválra, hogy két napon át szórakoztassák a Tó-színpad közönségét - és nem lesz ez másképpen idén sem.

A 2011-es fesztivál alcíme a "Tisztelgés Louis Armstrongnak", amelyet több dolog is indokol, egyfelől idén lenne 110 éves a muzsikus, másfelől halálnak negyvenedik évfordulója is idén van. A fellépők ebben az évben is a legnevesebb jazz-muzsikusok közül kerülnek ki, pénteken a Police Big Band koncertjével nyílik meg a fesztivál, amely a Határőrség és a Rendőrség big bandjének egyesülésével jött létre. Este a kanadai Bria Skonberg koncertjét hallgathatja meg a nagyérdemű, aki a Bohém Ragtime Jazz Band kíséretében áll színpadra. A Tó-színpad záróprogramja az International Swing Quartet koncertje, melynek tagjai a francia Nicolas Montier (tenorszaxofon), és Philippe Milanta (zongora), illetve az amerikai Jennifer Leitham (bőgő), és Vince Bartels (dob).

 

louis_armstrong_p

Szombaton már délután kezdetét veszi a jazzünnep, 16 órakor a a Tó Hotel kertjében a fesztivál fellépőiből verbuválódott zenekar ad majd koncertet, este pedig a Tó-színpadon hódít a Csík Gusztáv Trio Joan Faulknerrel kiegészülve, majd a magyar muzsikusokból álló Louis Armstrong Tribute Band lép fel Warren Vaché és Scott Robinson kíséretében - Vaché kornetten, míg Robinson klarinéton, szaxofonon, illetve kornetten játszik majd. A szombat esti program méltó zárása lesz a Louis Armstrong Jazz Festival All Stars koncertje, amelyen valamennyi, a fesztiválon résztvevő zenész színpadra lép majd.

Akinek pedig még mindig nem lenne elég a jazzből, az mindkét este átsétálhat a Tó Hotel kertjébe, ahol a hagyományos Jam Session-re kerül majd sor a koncertek után.


VIII. Louis Armstrong Jazzfesztivál
Helyszín: Bánk
Időpont: 2011. július 24-25.
Bővebb információ: www.jazzfestival.hu

 

Nógrád24.hu

 

 

 

2011-06-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite