2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Üzleti negyed9,4 milliárd forint veszteséget könyvelt el a MOL a második negyedévben

9,4 milliárd forint veszteséget könyvelt el a MOL a második negyedévben


BenzinA Mol Nyrt. a második negyedévben 9,4 milliárd forint nettó veszteséget könyvelt el, szemben az első negyedévi 24,3 milliárd forint pozitív eredménnyel, és az egy évvel korábbi szintén pozitív 151,3 milliárd forint nyereséggel.


A kedden közzétett, konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számvitelei elveknek (IFRS) megfelelő gyorsjelentés szerint a vállalat az idén az első félévben 14,9 milliárd forint nettó eredménnyel zárt. Az elemzők a második negyedévre 22,98 milliárd forint nettó veszteséget vártak. A társaság a jó üzleti eredmény ellenére a nettó veszteséget a mintegy 76 milliárd forintot kitevő nem realizált nettó árfolyamveszteséggel, és a mintegy 25 milliárd forint adóráfordítással magyarázta.
A Mol első féléves nettó árbevétele 1.914,6 milliárd forint volt, ami 44 százalékkal több a tavaly ilyenkorinál. A második negyedéves bevétel 1.048,4 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 698,6 milliárd forint. Az első negyedévben a bevétel 866,2 milliárd forint volt.
A közlemény idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki elmondta, a javuló működési eredmény ellenére, látnak lehetőséget a további javulásra. A cég elkötelezett a meglévő eszközök értékének maximalizálása, a hatékonyság további javítása és az INA-val közös működésből eredő szinergiák maximális kiaknázása mellett.
Az idén az első félévben a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 56 százalékkal, 290,1 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A speciális tételek nélküli üzleti eredmény 53 százalékkal 155 milliárd forintra nőtt. Az eredményjavulás fele az INA hozzájárulásából származik, ami a Mol szerint bizonyítja a konszolidáció sikerét. A javulás másik fele a gáztárolás és energia szegmensek növekvő profit hozzájárulása, a javuló külső környezet és a költségcsökkenés következménye.
A Mol jegyzett tőkéje lényegében nem változott, 79,202 milliárd forint volt a félév végén, a saját tőke 14 százalékkal 1.906,996 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A Mol részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában kereskednek, a papír hétfői záró ára 20.300 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvény ára 13.005 és 21.680 forint között mozgott.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite