2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nagyvilág90 millió hamis, mérgező gyógyszerkapszula került forgalomba

Kínában 90 millió hamis, mérgező gyógyszerkapszula került forgalomba


Kilencven millió hamis, mérgező gyógyszerkapszulát értékesített egy kelet-kínai csoport, amelynek 11 tagját már őrizetbe vette a rendőrség - jelentette szerdán a kínai állami média.

gyógyszer

képünk illusztráció

Az üres kapszulákat gyógyszerek vagy gyógyhatású készítmények gyártóinak értékesítették.

A mérgező nehézfémet, krómot tartalmazó anyag felhasználásával készült kapszulákból 440 ezer darabot foglaltak le Ninghaj megyében, egy illegálisan működtetett kis üzemben. E mellett elkoboztak egy mázsa félkész terméket és több mint 700 kiló, ipari zselatinból előállított alapanyagot is.

A nyomozás megállapította, hogy Ninghajban február és július között körülbelül 90 millió ilyen, hamis gyógyszerkapszulát gyártottak, és ezeket maradéktalanul értékesítették a piacon.

A hatóságok egyelőre keresik az eladott zselatinkapszulák végállomásait, illetve körözik a négy viszonteladót.

A sajtóbeszámolókból az derült ki, hogy a mini üzem tulajdonosának egy 2012-es kapszulabotrány adta az ötletet, az abban érintett emberek közül alkalmazott tízet. Két éve a hamis kapszulák gyártása miatt 45 ember bukott le, akik közül végül kilenc ellen indult eljárás. Akkor a rendőrök 77 millió kapszulát koboztak el.

Az alapanyagot feldolgozott bőrhulladékból nyerték, és ezt értékesítették a kapszulagyárak számára, amelyek az érvényes szabványok szerint termékeik előállításához kizárólag étkezési zselatint használhatnának.

Az állami élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet annak idején felfüggesztette azon gyógyszerek értékesítését, amelyeket valószínűleg mérgező kapszulában forgalmaznak, és felhívta a figyelmet veszélyességükre.

Edvin Marton koncert

hirdetés

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2014-09-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite