2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
ItthonA 2011. évi költségvetést megalapozó salátatörvényt vitatja meg az Országgyűlés

A 2011. évi költségvetést megalapozó salátatörvényt vitatja meg hétfőtől az Országgyűlés


Parlament2Négynapos ülést tart jövő héten a parlament; a jövő évi büdzsét magalapozó törvények általános vitája hétfőn kezdődik, a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat részletes vitája pedig pénteken lesz az Országgyűlésben.


Hétfőn kezdődik a 2011. évi költségvetést megalapozó "salátatörvény" általános vitája, ennek időkerete négy óra húsz perc. Az Országgyűlés sajtófőnöke korábban elmondta: a vitában felszólalhatna Kopits György, de a Költségvetési Tanács elnöke nem kívánt élni a lehetőséggel.


A parlament hétfőn megválasztja a MÁV Zrt. gazdasági helyzetét vizsgáló parlamenti bizottság tagjait. A Fidesz később közli jelöltjei nevét, az MSZP Göndör Istvánt, a Jobbik Korondi Miklóst, a KDNP Spaller Endrét, az LMP Jávor Benedeket javasolja a testületbe.


Ugyancsak hétfőn lesz a jogalkotásról, illetve a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvényjavaslatok záró szavazása.


Ha nem érkezik a javaslathoz módosító indítvány, akkor szavazhat a Ház Balla Mihály (Fidesz) azon kezdeményezéséről, mely szerint a jövőben olyan kormánytisztviselő is kinevezető lesz külképviseleti vezetőnek, aki betöltötte a 70. életévét. (A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy Szapáry György kinevezése érdekében módosítanák a kormánytisztviselőkről szóló törvényt, így lehetővé válik, hogy a miniszterelnök gazdasági főtanácsadóját kinevezzék washingtoni nagykövetnek.)


Kedden és szerdán törvényjavaslatok vitája zajlik majd az Országgyűlésben: kedden kezdődik egyebek közt a büntető tárgyú, a naptári napban való határidő-számítással összefüggő, illetve az állami tulajdonú szakosított pénzintézetekre vonatkozó, a nemzeti adatvagyon körébe tartozó állami nyilvántartások fokozottabb védelméről szóló törvényjavaslatok, illetve három agráriummal kapcsolatos indítvány általános vitája. Több részletes vita is lesz kedden: az egyes rendészeti tárgyú törvénymódosítások, a minisztériumok felsorolásáról szóló és az iparjogvédelmi jogszabályok, valamint a 2011-es népszámlálásról szóló törvény módosításáé.


Szerdán egészségügyi tárgyú, valamint honvédelemmel kapcsolatos törvénymódosítások vitáját kezdi el a Ház.
Pénteken lesz a jövő évi költségvetés részletes vitája, tízórás időkeretben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite