2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA 21-es út volt a bátonyterenyei közmeghallgatás fő témája

A 21-es út volt a bátonyterenyei közmeghallgatás fő témája


Közmeghallgatást tartott Bátonyterenye önkormányzata - az egyik fő téma a 21-es négysávosítása volt.

bterenye

Több kisterenyei is annak adott hangot, hogy a jelenlegi formájában tervezett négysávosítás nem a legmegfelelőbb megoldás, a tervek módosítását, illetve inkább elkerülő utat szeretnének. Lengyel Tamás, a város jegyzője válaszában összefoglalta: a nyolc éve kiadott építési engedély tavaly lejárt, azt az önkormányzat nem hosszabbította meg, de a másodfokú hatóság ezt felülbírálta és érvényben hagyta.

Ennek okán az önkormányzatnak beszűkült a mozgástere a változtatási igények terén. „Ezen a szűk kereten belül viszont mindent megteszünk annak érdekében, hogy szakmaibb, élhetőbb és használhatóbb legyen a 21-es" - tette hozzá a város jegyzője.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere hozzátette azt is: elkerülő útra, más nyomvonalra nincs lehetőség. „Két lehetőség van: vagy átmegy a forgalom gyorsabban, négy sávon, vagy nem építik meg és az ide szánt pénzt elviszik máshová" - tette hozzá. Lakossági felvetés volt erre reagálva többek között az is, hogy ha megépül a jelenlegi tervek szerint ez a szakasz, akkor nem várható, hogy a közeljövőben újra pénz érkezzen egy jobb megoldás kivitelezésére. Ha nem épül meg, akkor viszont a kisterenyei és salgótarjáni kényszer előbb-utóbb kikényszerít majd egy jobb megoldást és annak forrását.

„Számunkra még az is sokkal jobb lenne, ha ez a szakasz kimaradna és nem épülne meg, de a két véglet között még elég sok megoldás lehet, amiről érdemes lenne beszélni" - vetette fel a közmeghallgatás egyik résztvevője.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-11-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite