2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA 25. megyei vadásznapot rendezik meg Szécsényben

A 25. megyei vadásznapot rendezik meg Szécsényben


A 25. Nógrád megyei Vadásznapot rendezik meg szombaton Szécsényben. Az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád megyei Területi Szervezetének elnöke, Szabó László rádiónk kérdésére kiemelte: az eseményre nem csak a vadászokat, vadgazdálkodókat várják, hiszen cél, hogy a nagyközönség is jobban megismerje tevékenységüket.

szecseny1

Azért is szervezzük egy-egy ilyen alkalommal ezeket a vadásznapokat, egyfajta bemutatót, hiszen ilyenkor be szeretnénk mutatni, hogy mit is végzünk valójában. Ezt - azt gondolom - kicsit „zárt körben" végezzük az év többi napján, ilyenkor ezt bemutatjuk, vendégül látjuk az érdeklődőket és elmondjuk, hogy mit-hogyan csinálunk - és azt gondolom elég „nyitott" ilyenkor a vadász-társadalom.

A vadászat sokkal többet jelent annál, mint egy-egy vad elejtése, hiszen gazdálkodni kell és szigorú tervszámok szerint dolgozunk. Szeretnénk ezt bemutatni a közönségnek különböző programokon keresztül.

A Hubertus-misét követően a szécsényi Várkertben és környékén, szombaton délelőtt 11 órakor köszöntőkkel és kitüntetések átadásával indul majd a program. A nap során nyitják majd meg Vincze Adrienn díjnyertes természetfotós kiállítását, lesznek vadászkutyás-, solymász- és íjász bemutatók, gyermekprogramok, természetismereti vetélkedő, de térségi kézművesekkel és őstermelőkkel is megismerkedhetnek majd az érdeklődők. A kulturális programok között koncertet ad majd a Latte Maffiato, színpadra lép Péter Szabó Szilvia és a Best Of Zenekar is. A napot tüzijáték zárja majd a szécsényi Várkertben.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite