2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA 69 éves Nógrád megyei Jusztin Ferenc is indult a Félmaratonon

A 69 éves Nógrád megyei Jusztin Ferenc is indult a Félmaratonon


A budapesti 29. Wizz Air Budapest Félmaraton után a rendező Budapest Sportiroda új rekordlétszámot tudhat maga mögött. Nógrád megyéből a legfiatalabb induló a 15 éves Lipták Álmos volt, a legidősebb pedig a 69 éves Jusztin Ferenc.

Jusztin Ferenc legidosebb_Nógrád

Fotó: BSI Sportmarketing


13500-ra növekedett a nevezők száma szemben a tavalyi 12850-el. Egyéniben soha ennyi futó nem indult, 9250 nevezést regisztráltak! A külföldiek körében is komoly volt az érdeklődés, 70 országból kétezren érkeztek hozzánk (szintén rekord!). Ne feledkezzünk el a Nógrád megyei indulókról, akik 76 egyéni futóval járultak hozzá a kitűnő új létszámcsúcshoz. Közülük a 18 éves salgótarjáni Szuhán Dóra kategóriájában 3.-ként futotta le a 21 km-es távot (01:37:30). A verseny legidősebbje a 81 éves Kenyér Imre, aki egyéniben teljesítette a félmaratont. Nógrád megyéből a legfiatalabb induló a 15 éves Lipták Álmos volt, a legidősebb pedig a 69 éves Jusztin Ferenc.


A győzelmet a kenyai Maiyo Kimaijo Hillary szerezte meg (ideje 1:05:04). A hölgyeknél sem sikerült a kenyai futónőt megelőzni, Nzisa Wambua, Nancy 1:15:13 másodperces idővel szakította át a célszalagot. A legjobb magyar Kovács Tamás a harmadik illetve Erdélyi Zsófia a második helyezésével.


A félmaratonon indult Kovács Koko István olimpiai bajnok is, aki a Suhanj! Alapítvány színeiben futotta végig a távot, végig maga előtt tolva a kerekes székes Gál Lillát.

 

Forrás: BSI Sportmarketing/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-09-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite