2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonA bajor parlament elnöke nem fogadja Kövért az alaptörvény-módosítás miatt

A bajor parlament elnöke nem fogadja Kövért az alaptörvény-módosítás miatt


Az alkotmány módosítása miatt a bajor parlament elnöke elhalasztja szerdára tervezett találkozóját Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, Barbara Stamm erről kedden tájékoztatta a magyar parlament elnökét levélben.

Kövér László2


Barbara Stamm a bajor parlament sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott levelében kifejtette: a magyar alkotmány hétfői módosítása Németországban és az Európai Unióban "mély aggodalmat és vitát váltott ki a jogállamiság további fejlődését illetően", ezért "a parlamentjeink közötti konstruktív párbeszéd" érdekében a módosítás nyomán felmerülő kérdések tisztázásáig "tanácsos" elhalasztani a találkozót.


A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa levelében kifejezte reményét, hogy máskor bepótolhatják majd a találkozót. Kövér László kedden kezdte meg kétnapos hivatalos látogatását a bajor fővárosban. A házelnök környezetéből az MTI-vel kedd este közölték, hogy Kövér László folytatja müncheni programját és később reagál a bajor parlament elnökének levelére.


Kövér László kedden a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adta át Hans Zehetmairnak, a CSU-hoz közel álló Hanns Seidel Alapítvány elnökének, majd ünnepi beszédet mondott a Müncheni Magyar Misszió és a bajor fővárosban működő magyar főkonzulátus március 15-i ünnepségén. A házelnök Münchenben találkozik helyi magyar szervezetek és a szudétanémetek képviselőivel is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite