2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA balassagyarmati kórház gyermekosztályát támogatja egy bank

A balassagyarmati kórház gyermekosztályát támogatja egy bank


Nyolcmillió forintos támogatást kapott három gyermek-egészségügyi intézmény az egyik kereskedelmi banktól. A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Gyermekosztálya Nógrád megye mintegy 18 ezer gyermekét gyógyítja.

korhazegy

Képünk illusztráció!


A Gyengénlátók Általános Iskolája, Módszertani Intézménye és Kollégiuma, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Gyermekosztálya, valamint a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kapott támogatást a K&H gyógyvarázs elnevezésű programjában - közölte a bank hétfőn az MTI-vel.


A Gyengénlátók Általános Iskolája, Módszertani Intézménye és Kollégiuma olyan európai felszereltségű, többcélú intézmény, amelyben többek között 139 gyengénlátó vagy aliglátó tanulót fogadó általános iskola, 80 férőhelyes diákotthon és 787 látássérült óvodást, általános- és középiskolást segítő tanári csoport működik. A decemberben elnyert, 3,5 millió forintos támogatást diagnosztikai eszközökre, valamint kisméretű próbakeretre és lencsesorra fordították.


A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Gyermekosztálya Nógrád megye mintegy 18 ezer gyermekét gyógyítja. A gyermekgyógyászati szakrendelésen kívül az intézményben többek között gyermekneurológiai, gyermeksebészeti és ortopédiai szakrendelés is működik, az újszülött osztályon pedig mintegy 460 gyermek születik évente. A 2,5 millió forintos összeget részben újszülöttek hallását vizsgáló készülékre fordították.


A Budapesti Korai Fejlesztő Központ főként koraszülött csecsemők, 5 éves vagy annál fiatalabb, autizmussal élő, súlyosan és halmozottan sérült gyermekek ellátásával, vizsgálatával és terápiájával foglalkozik. A program 2 millió forintos támogatásából mozgásszervi segédeszközöket, pozicionálókat és járássegítőket vásároltak.


A K&H csoport minden évben a gyógyvarázs program keretében támogatja a magyar gyermekegészségügyet. A program kezdete óta több mint 410 millió forinttal támogatott 158 intézményt, gyermekgyógyászati és -mentési eszközök vásárlásával. Ebből összesen 82 millió forint értékben, 33 intézményt juttatott műszertámogatáshoz - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite