2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA bátonyterenyei Kossuth Iskola is nyert a Zöldsuli pályázaton

A bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai is nyertek a Zöldsuli pályázaton


Kilencven általános iskola szállt versenybe idén a Magyar Cetelem Bank Zöldsuli pályázatán, közülük az egyik nyertes a Bátonyterenyei Kossuth Lajos Térségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, akik félmillió forintból varázsolhatják szebbé a gyerekek környezetét.

kossuth_lajos_iskola_batonyterenyeA főváros betonrengeteggel és kistelepülések portengerrel rendelkező általános iskolái is bekerültek a Magyar Cetelem Bank idei Zöldsuli pályázatának nyertesei közé. Az iskolák egyenként félmillió forintot kapnak, amit a gyerekek környezetének zöldebbé, élhetőbbé tételére, a barátságtalan beton és az egészségtelen por felszámolására fordíthatnak. A pázsitültetés, a kiszáradt fák, bokrok cseréje, a virágültetés már szeptember elején megkezdődhet. "A korábbi évek tapasztalatai szerint a pályázat megvalósításában a diákok, tanárok, szülők, nagyszülők közösen vesznek részt, így a zöldítés során együtt töltött idő nemcsak a gyerekek természetismeretét növeli, hanem a helyi közösségeket is még inkább összekovácsolja." - mondta Lukácsi Zoltán, a Cetelem marketing igazgatója.


A beérkezett 90 pályázatból hat nyertest online szavazáson, hatot pedig a szakmai zsűri döntése alapján választottak ki. Az izgalmas, 60 ezer voksot számláló szavazás a program weboldalán, a www.cetelemzoldsuli.hu oldalon zajlott. Az érdeklődők Facebookon (https://www.facebook.com/cetelemzoldsuli) is értesülhettek a friss hírekről és eredményekről.


„2011-ben indítottuk el a Cetelem Zöldsuli programot, az idei nyertesekkel együtt már összesen 44 általános iskola diákja örülhet a megújult, zöld környezetnek. Célunk, hogy a nyertes iskolák ne csak egy új iskolakerttel legyenek gazdagabbak, de ezen keresztül a gyerekek környezettudatossága, felelős gondolkodása is erősödjön." - hívta fel a figyelmet Lukácsi Zoltán, a Magyar Cetelem Bank marketing igazgatója.

„Ez a kezdeményezés kiváló példája annak, hogyan érdemes a következő generációkat a természet megóvása, saját környezetük élhetőbbé varázsolása felé terelni, azaz olyan fenntartható szemléletre nevelni őket, amiből nem csak ők, hanem gyerekeik, unokáik is profitálhatnak majd." - hívta fel a figyelmet ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország vezető szerkesztője. A magazin idén is felajánlott egy Ökotudatos Suli különdíjat a fenntarthatóságot leghangsúlyosabban megjelenítő iskola részére. A díjjal, amit ebben az évben az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola nyert el, örökös National Geographic magazin előfizetés jár.

 

NÓGRÁD24

2014-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite